Pressmeddelande

Terhi-båtar och Suzuki-utombordsmotorer inleder samarbete

Finska Terhi-båtar och japanska utombordsmotortillverkaren Suzuki inleder samarbete. Terhi-båtar med Suzuki-utombordsmotorer kan för första gången ses på Uiva Flytande båtmässa 13-16.8.2020.

TerhiTec Oy, tillverkare av Terhi-båtar, och Suzuki Deutschland GmbH har kommit överens om ett icke-exklusivt distributionsavtal som möjliggör leverans av Terhi-båtar med Suzuki utombordsmotorer till alla Terhi-försäljningsländer. Syftet med avtalet är att stärka Terhi och Suzukis position på båtmarknaden, påskynda båtleveranserna och underlätta lagerhanteringen när utombordare installeras färdigt på båtarna på fabriken. Detta är särskilt viktigt i en tid då förutsägbarheten för båtförsäljning på olika marknader är utmanande.

Avtalet begränsar inte försäljningen av båtar med andra märken av utombordsmotorer, det vill säga Terhis akterspegel hålls öppen. Emellertid kommer Terhis båt- och motorpaket samt marknadsföring i framtiden främst att ske i samarbete med Suzuki, med undantag av de båtmarknader, där Terhi har en importör som inte representerar Suzukis utombordsmotorer.

”Målet med Suzuki-partnerskapet är att ge Terhi-båtarna de motorer som bäst passar deras behov. Suzukis omfattande samling av små maskiner är lämplig för Terhi.” kommenterar Markku Hämäläinen, VD och koncernchef för Oy Otto Brandt Ab. ”Suzukis modellprogram är också tekniskt mycket avancerat. I sin produktgrupp använder Suzuki magrare bränsleblandning, Lean Burn - teknologi, som medför ren bränsleekonomi och miljövänlighet,” fortsätter Hämäläinen.

Terhi och Suzuki båtpaket kan ses på roddbåtsområdet på Uiva Flytande båtmässan 13–16 augusti 2020 på Drumsö, Helsingfors. På mässan finns Terhis rodd- och motorbåtsmodeller i sin helhet och lämplig Suzuki utombordsmotor för varje modell.

Ursprunglig artikel, bilagor och högupplösta bilder


Bilder


Tillbaka till listan

Stäng
Stäng