Terhi lanserar nytt flaggskepp.

Inför säsongen 2016 lanserar Terhi en ny allroundbåt av ABS-plast. Nyheten erbjuder trygga och bekväma färder för hela familjen. Terhi 475 BR kompletterar Terhis modeller av dubbelpulpetbåtar. Nyheten passar såväl till stugan som till diverse fritidsaktiviteter.

Nya Terhi 475 BR är en knappt fem meter lång styrpulpetsbåt med dubbla pulpeter som monterats längre fram. Pulpeterna tillsammans med en rejäl tvådelad mellandörr utgör ett skyddat utrymme akterut där passagerare och förare sitter skyddade från vind och vattenstänk. Utrymmet i aktern har utrustats med två stoppade komfortstolar samt en bred akterbänk, som tillsammans rymmer upp till fem vuxna. Bakom akterbänken finns som standard ett kapellgarage för akterkapellet, vilket skyddar alla de som sitter i aktern då regnet piskar på.

Båtens pulpeter har designats med tanke på dagens användare. I pulpeterna finns förvaring för småsaker, mugghållare och på förarens sida finns plats för ett infällt kartplotter på instrumentpanelen. Pulpeterna är även utrustade med eluttag och två låsbara förvaringsfack. Även båtens andra förvaringsutrymmen är noga planerade: i fören finns en ankarbox samt ett förvaringsutrymme och i aktern boxar för förtöjningslinor, ett stort stuvutrymme under aktertoften samt det ovan nämnda kapellgaraget. Som bekant kan alla förvaringsutrymmen utom repboxarna förses med lås.

En av fördelarna för nyhetens sportiga skrov är dess ABS-trippelskrovskonstruktion. ABS-plast som tillverkningsmaterial är lätt att sköta och hålla rent, det är slagkraftigt och tål hårt slitage. Trippelskrovskonstruktionen gör båten oerhört trygg och helt och hållet osänkbar, eftersom tomrummet mellan skroven har fyllts med vattenavvisande polyuretanskum. Denna s.k. Sandwich-konstruktion innebär även att skrovet är mycket tystgående.

Nya Terhi 475 BR har höga fribord, en plan durkyta och rikligt med öppet utrymme i fören vilket lämpar sig t.ex. till transport av packning. Välplacerade räcken gör det tryggt att förflytta sig ombord. Båten är som gjord för den som behöver transportera väskor, kassar och packning t.ex. från hemmahamnen till stugan. Nyheten lämpar sig även som förbindelsebåt och som båt för fritidsaktiviteter så som vattensport och fiske. Utrymmet i fören kan förses med solbädd, och med sittdynorna borttagna fungerar ytan även som kastdäck för t.ex. spöfiske.

En för storleken prisvärd, både stilig och praktisk båt har sällan setts på nordiska marknaderna. Nya Terhi 475 BR lanseras för allmänheten under Vene16 -båtmässan i Helsingfors i februari 2016 och den kommer även att finnas på Allt för sjön i Stockholm i mars. Flaggskeppet Terhi 475 BR förväntas bli Terhi-sortimentets nya storsäljare.

Teknisk information  
Längd 4,75 m
Bredd 1,85 m
Vikt 390 kg
Antal personer 5
Största tillåtna last 405 kg
Djupgående 0,28 m
Motorrekommendation 40 - 60 hk
Största rekommenderade motorvikt 115 kg
Godkännande C

Tilläggsinformation:

Terhi produktchef Olli Heinonen - på engelska; +358 (0) 20 775 7233 / olli.heinonen(at)brandt.fi
TerhiTec Sverige Area Manager Pär Åbrandt +46 (0) 72 744 40 08 / par.abrandt(at)terhitec.fi
Exportchef Christoffer Wallgren +358 (0) 20 775 7217 / christoffer.wallgren(at)brandt.fi
Marknadsföringsassistent Annina Nygård +358 (0) 20 775 7232 / annina.nygard(at)brandt.fi

Terhi 475 BR bilder och pressmeddelande

Bildgalleri


Tillbaka till listan

Stäng
Stäng