Pressmeddelande

Den populära Terhi 480 -familjen växer

Den nya snygga 480 TC fyller platsen efter favoritmodellen 475 Twin C.

För säsongen 2020 lanserade Terhi två nya modeller, 480 BR och 480 Sport. I början av år 2021 kommer den populära 480-serien att få en ny tredje modell. 

Terhi 480 TC är en mångsidig, knappt fem meter lång motorbåt med två konsoler. Båten har omfattande lagringslösningar, ett snyggt utseende och utmärkta köregenskaper. Upp till fem vuxna reser bekvämt i båten. Båten styrs från baksätet. Tack vare detta har pulpeterna placerats närmare aktern, vilket i sin tur lämnar ett stort öppet utrymme i fören, som möjliggör transport av ännu större last. Framför pulpeterna finns rymliga förvaringslådor som också fungerar som sittplatser. Även i fören finns ett rymligt säte i vilket man kan placera bagage.

Föregångaren till 480 TC, 475 Twin C, var Finlands mest köpta båtpaket under lanseringsåret och nådde stor popularitet bland både fiskare och stugfolk. ”Vid förnyande av båtmodellen har vi beaktat den respons vi fått av båtfararna, medan vi samtidigt har bibehållit de bästa funktionerna och finslipat detaljerna så att båten blivit ännu bättre”, kommenterar Jussi Virtanen, Terhi-produktchef. ”Till exempel har båtens kontrollpanel mer utrymme för nödvändiga mätare, navigationsutrustning och musikanordningar.” fortsätter Virtanen. 

Båtens skrov är av den välbekanta Terhi-kvaliteten med ABS-treskrovskonstruktion. ABS-plasten är ett vädertåligt, starkt och lättskött material. Tomrummet mellan de vakuumformade skrovdelarna är fyllt med vattenavvisande polyuretanskum, som fungerar som förstärkning och flytkraft. Denna enastående sandwich-konstruktion dämpar skovljud och resulterar i en långlivad, osänkbar båt som är lättskött. 

Förutom båtens omfattande standardutrustning finns ett brett utbud av tillbehör tillgängliga. Det är till exempel möjligt att utrusta båten med ett akterkapell, som lätt förvaras i båtens kapellgarage. Kapellgaraget finns, som bekant från övriga 480-modeller, bakom akterbänken. Kapellet fås därmed bekvämt undangömt under soliga dagar när vind- och regnskydd inte behövs. Ett rymligt soldäck kan installeras i det öppna utrymmet i båten, där man kan njuta av en skön sommardag. Soldäcket anpassar sig också utmärkt för kastfiske. För att underlätta ilandstigning och öka säkerheten i båten, är det möjligt att installera sidoräcken till vindrutan och främre räcken i fören.

terhiboats.com

Bilagor

Ursprunglig artikel, bilagor och högupplösta bilder


Bilder


Tillbaka till listan

Stäng
Stäng