Pressmeddelande

Överraskande nyhet från finska Terhi

I Februari 2024 ser en ny Terhi-båtmodell dagsljuset. Nyheten skiljer sig avsevärt från resten av modellprogrammet i och med ett specifikt särdrag, dess kabin. Vår nyhet, som går under namn Terhi 480 Cabin, är i praktiken en hardtop -version av modellprogrammets favorit Terhi 480 BR.

Nyhetens främsta fördelar, förutom att den är enkel att gå igenom från för till akter, är dess stora taklucka samt överraskande rymliga layout. Priset kommer även att överraska positivt, då prispunkten kommer att vara klart lägre än övriga kabinbåtar på marknaden.

Den kabinförsedda nyheten har designats främst som en mångsidig och skyddad förbindelsebåt för nordiska vatten. Förare och kartläsare sitter bekvämt skyddade från väder och vind inuti kabinen, vars stora öppningsbara taklucka erbjuder möjligheten att både köra båten stående, effektivt ventilera kabinen under heta sommardagar, samt njuta av solsken under svalare dagar. På det öppna akterdäcket finns en akterbänk med bra benutrymme för 2-3 medpassagerare. Akterdäcket kan täckas av ett separat akterkapell, varmed alla båtens passagerare kan sitta skyddade från t.ex. plötsliga regnskurar.

Terhi 480 Cabin överraskar positivt med utrymmesanvändningen, något som man fullt förstår först då man fysiskt kliver ombord båten. Det finns mer utrymme att röra sig både inuti kabinen och på öppna för- och akterdäcken än vad man vid första anblick skulle tro, vilket gör nyheten till ett relevant alternativ för både stugförbindelser, dagsutflykter, nöjesfärder och t.o.m. för trollingfiske på lugna kustvatten. Tack vare kabinens 2-delade dörr i fören och dess öppna bakvägg är det naturligtvis behändigt att gå igenom båten från för till akter, vilket förenklar t.ex. hamnmanövrar.

Båten går mjukt i sjö och bjuder på balanserad gång, men vi kommer även att erbjuda trimplan som tillbehör. Med trimplanen säkerställs att navigation är möjligast smidig även i varierande vindförhållanden eller då båten körs ojämnt lastad. På akterspegeln kan monteras en utombordare på 50-60 hk, och hela båtpaketet kan transporteras på en båttrailer utan bromsar.

Terhi 480 Cabin premiärvisas på Helsingfors Vene24Båt -utställningen i februari 2024. Vi välkomnar Er till Brandts monter 6h48 för att skåda nyheten.

 

Läs mer: 
www.terhiboats.com

Pressbilder kan laddas ner här.

Ursprunglig artikel, bilagor och högupplösta bilder


Bilder


Tillbaka till listan

Stäng
Stäng